Er du bestyrelsesmedlem i en lokalafdeling og interesseret i at deltage i DN's repræsentantskabsmøde, som træffer beslutninger på tværs af foreningen? Så er det måske dig, der skal repræsentere din afdeling ved DN's repræsentantskabsmøde. Mødet afholdes søndag den 24. november i Middelfart. Hver lokalafdeling kan sende to repræsentanter afsted, så er du interesseret, skal du kontakte dine lokale formand. Læs mere om program, dagsorden og tilmelding ved at klikke herunder.
Naturen i Danmark mangler plads. Men plads til natur koster penge, og der er generelt alt for få penge til at lave mere natur for. Den gode nyhed er, at en spritny støtteordning nu har penge til 10.000 hektar ny natur! Ordningen - med det mundrette navn ”Permanent ekstensivering” - giver et tilskud på op til 82.500 kroner per hektar for at tage landbrugsarealer permanent ud af drift, så arealerne fremover ikke må dyrkes, gødes, sprøjtes eller omlægges.
Hvad kan I gøre?
Som aktiv i DN, kan du være med til at fremme ordningen. I kan f.eks. kontakte de store lodsejere I jeres lokalområde, som kunne have interesse i ordningen. Det kan f.eks. være kommunen, som ejer landbrugsjord, der med fordel kunne genoprettes til natur. Eller de lokale menighedsråd, som gennem projekterne ‘Folkekirkens Grønne Omstilling’ og Grøn Kirke gerne vil omdanne landbrugsjord til natur.
Hvem kan søge?
Det kan alle lodsejere, dvs. både private, kommuner, folkekirken, statslige lodsejere mv. Ordningen er åben fra 2. september til 31. oktober 2024, så det haster lidt med at komme i gang med at søge.
Miljøministeriet har sendt en handlingsplan for biodiversitet i høring. Landenes planer er centrale for drøftelserne under COP16 - den internationale biodiversitetskonvention i Columbia i oktober. Planen har ikke har imponeret Danmarks Naturfredningsforening.
Det er vores opfattelse, at Danmark er overordentligt langt fra at opfylde målene for biodiversitet, og en national handlingsplan for biodiversitet selvfølgelig bør vise, hvorledes Danmark har i sinde at leve op til de mål, som Regeringen har forpligtet sig til. Det mener vi ikke, at det nuværende udkast til den nationale handlingsplan for biodiversitet evner. Udkastet er langt fra intentionerne i vejledningen fra Biodiversitetskonventionen. Måske skulle man starte helt forfra.
Før sommerferien orienterede sekretariatet om, at Nævnenes hus har ændret metoden for, hvordan klagegebyret betales. Fremover kan klagegebyret ikke længere betales i forbindelse med indsendelse af en klage.
I stedet sender klagenævnet en opkrævning på mail til dig - som har indsendt klagen. Og der kan gå noget tid, fra klagen er indsendt - til opkrævningen modtages. Denne opkrævning skal du sende videre til betaling i sekretariatet på adressen okon@dn.dk – hurtigst muligt.
Desværre har den nye procedure fra Nævnenes hus allerede givet problemer. For eksempel, da nævnets indkrævning af gebyr havnede i et spamfiler hos en lokal afdeling, og derfor først blev opdaget efter betalingskristen, så klagenævnet afviste klagen. Sekretariatet er i dialog med Nævnenes hus om at finde en løsning på problemet.
Kontakt: Nina Larsen Saarnak, nis@dn.dk, telefon 31193238
Sekretariatet har i mange år manuelt videresendt sager til afdelingernes sagsmapper i Podio. Vi er nu ved at automatisere denne proces, så sager med bestemte ’kodeord’ automatisk videresendes til Podio. Vi er pt. i første fase af implementeringen, og der vil derfor kunne opstå enkelte driftsforstyrrelser - for eksempel at en tilladelse kan komme dobbelt ind sagsmappen. Der kan også opstå fejlsendinger, som burde have været til en anden afdeling.
I den næste periode må I derfor meget gerne være ekstra opmærksomme på, om de sager, I modtager, er til jeres afdeling. Hvis I støder på fejl, herunder dobbeltsager, må I meget gerne give besked hurtigst muligt, så automatiseringen kan blive tilrettet. Skriv gerne til medlemsservice@dn.dk.
Projektet omkring automatiseringen er kommet i stand, da Camilla Bjørklund, ledelsessekretær, efter en trofast og utrættelig indsats gennem 31 år i den grønne sags tjeneste har meddelt, at hun snart ønsker at nyde sit otium. Der skal ved samme lejlighed lyde en kæmpe tak for indsatsen til Camilla!
Camilla har sagt ja til at hjælpe til i overgangsperioden. Når automatiseringen fungerer, overtager Medlemsservice ansvaret for foreningens hovedmail og digitale post.
Kom på Naturens Universitet
Vi har samlet en række relevante kurser til dig som aktiv i foreningen. Gå på opdagelse i udbuddet af kurser ved at klikke herunder.
Skræmmende syn møder os, når vi kigger ned under overfladen rundt om i Danmark. Se videoer fra fjorde, der lige nu kvæles af iltsvind. Og støt redningsplanen, der skal rette op på katastrofen.
Ophavsmanden bag de kommende naturnationalparker, Rune Engelbreth Larsen, står bag udstillingen REWILDING på Naturdestination Skovsgaard. Udstillingen åbner med fernisering lørdag d. 7. september.
Lokale nyhedsbreve: DN-nyheder direkte til dig
Med et lokalt nyhedsbrev er du opdateret om din lokale DN-afdelings arbejde. Du er inviteret på ture i lokalområdet, og du får nyheder om natur og miljø i din kommune. Her er de seneste lokale nyhedsbreve fra hele landet: